Vijesti / Osijek

Postavljene kamere kod grafita 'Osijek - nepokoreni grad'

Postavljene kamere kod grafita 'Osijek - nepokoreni grad'

Nakon što su vandali sredinom veljače neprimjerenim grafitima oštetili spomenik Domovinskog rata, grafit “Osijek – nepokoreni grad”, u gradskoj su upravi odlučili nadograditi sustav postojećih kamera postavljenih u javnom prostoru radi nadzora vrijednih objekata, spomenika ili površina.

Nove će kamere biti velike rezolucije kako bi omogućile pojačanu kontrolu ključnih mjesta širom grada Osijeka.

Gradska će uprava tijekom ove godine, samo u početnoj fazi uložiti oko pola milijuna kuna ne bi li zaštitila kulturnu baštinu, spomen obilježja Domovinskog rata kao i ona nacionalnih manjina koje ovaj grad čine bogatim te značajne objekte i zgrade na svom području. Troškovi saniranja šteta nastalih vandalizmom opravdavaju ova ulaganja, no sama tehnička oprema ipak ne jamči da će vandalizam prestati.

kamera1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osiguranjem tehničkih uvjeta želimo javno poslati poruku nulte tolerancije na vandalizam, ali i učiniti korak više te pozvati na sudjelovanje i suradnju sve građane kojima je Osijek u srcu, motivirati ih da se aktivno uključe u identifikaciju vandala i zaštitu, kako imovine, tako i duha našeg Osijeka – na jučerašnjoj (ponedjeljak, 20. veljače) izvanrednoj konferenciji za novinare rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!