Sport / Nogomet

Osijek prošao Luzern i ide na PSV!

Osijek prošao Luzern i ide na PSV!

Nogometaši Osijeka izborili su treću rundu euro kvalifikacija. Nakon velike borbe i vodstva Luzerna od 2:0, Muzafer Ejupi zabio je prolaza vrijedan gol protiv Švicaraca.

Na travnjak je istrčala ista momčad kao u Osijeku, ali je to bila potpuno drugačija utakmica. Domaćini su bili razigrani i nisu dali Osijeku da se razmaše kao na svom terenu. Svoju terensku premoć okrunili su već u 19. minuti kad je Tomi Jurić, koji nije igrao u Osijeku, zabio nakon jedne greške Malenice. I nakon toga gledali smo bolji Luzern, ali do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Drugi dio, ista slika na terenu. Luzern je lagano pritiskao i to im se isplatilo. Ponovo je Jurić bio stijelac i tad se činilo kako će navijači Osijeka put Slavonije i svojih inozemnih destinacija pognute glave. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da ne bude tako, ponovo se pobrinuo Muzafer Ejupi i svojim drugim europskim, a za Osijek zlatnim golom, donio nedostižnih 2:1. Bio je to znak za veliko slavlje navijača Osijeka koji su u velikom broju stigli u Luzern. Dodajmo i kako su prije utakmice zabilježeni i manji neredi na ulicama Luzerna kad su se sukobili navijači Osijeka i domaći plavo-bijeli tifosi.

Unatoč porazu Osijek je ipak prošao dalje i vremena za duboke analize nema jer već za sedam dana nas čeka velika utakmica protiv nizozemskog PSV-a. Prije toga treba odraditi i prvenstveni dvoboj protiv Istre u Puli pa igrači Osijeka praktično odmah nastavljaju svoju gostojuću turneju i kući se vraćaju tek za više od tjedan dana.

Europo, pazi se, Osječani dolaze!

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!