Sport / Nogomet

Odličan derbi u Gradskom vrtu: Riječani iz preokreta do tri boda

Odličan derbi u Gradskom vrtu: Riječani iz preokreta do tri boda

Derbi 21. kola bio je to u pravom smislu riječi. Pregršto prigoda i čak 5 golova moglo je zadovoljiti publiku, više od 4 tisuće gledatelja na osječkom stadionu, ali ipak ne i domaće navijače, jer je Osijek poražen s 3:2.

Riječani su bolje otvaranje utakmice iskoristili vodstvom od 1:0 golom Gavranovića. Osijek se brzo vraća i preokreće rezultat, pogocima Lope i Ejupija.

S 2:1 za bijelo-plave se otišlo na odmor, a onda u nastavku susreta Rijeka postiže 2 gola i dolazi do 3 boda. Oba pogotka postigao je zasigurno najbolji igrač lige Franko Andrijašević.

Trener Rijeke svjestan je važnosti ove pobjede na vrlo teškom gostovanju, dok je trener Osijeka razočaran prije svega vlastitim greškama svojih igrača.

- Mislim da smo zasluženo pobjedili, da smo bili bolji baš za taj jedan gol, jer bila je jedna sjajna utakmica, po dobrom terenu kad igraju dvije ekipe koje teže igri prema naprijed a ne gledaju toliko obranu, mi smo pokazali veliki gard i karakter i zato sam sretan postavili smo se kao ekipa koja ima svoj cilj, riječi su Matjaža Keka.

- Jednostavno protiv ovakve momčadi, ne možeš raditi toliko grešaka, mi smo tako nervozno ušli u utakmicu, toliko krivih dodavanja, pogrešaka u pasu, iznošenju lopte, tako ne smijemo igrat ni protiv slabijih ekipa a ne Rijeke, no dobro početak je prvenstva, oni su se pokazali da su na prvom mjestu i tako su se danas postavili, meni ostaje žal, jer da nismo ovako griješili bezveze, poklanjali im lopte, pitanje kako bi sve završilo, pričao je Zekić.

Rijeka je tako nakon ove pobjede ostala na prednosti na prvoj poziciji sa 6 bodova u odnosu na Dinamo, dok Osijeku slijede utakmice sa slabijim protivnicima, gdje će imati priliku pokazati pravo stanje i sve ono što je momčad radila na pripremama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FOTO:

Rezultati by SofaScore

TEKST: Republika.eu
FOTO: D.Lalić/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!