Lifestyle / Ostalo

Rezervirajte datum: 6. listopada u Osijeku festival piva ''Kleines Oktoberfest''

Rezervirajte datum: 6. listopada u Osijeku festival piva ''Kleines Oktoberfest''

Drugi osječki „Kleines Oktoberfest“ ponovno će razveseliti pivoljupce grada na Dravi i to već prvog vikenda u listopadu na staroj lokaciji - Sunčanoj ulici.

Organizatori iz Udruge Osijek Craft Beer Festival  najavljuju kako će u Sunčanoj ulici u Osijeku 6. listopada 2018. od 15 sati ponovno poteći najfinija, prvenstveno, njemačka piva – osnivača Oktoberfesta u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te gostiju iz Bavarske Schneidera i Maxlrainera dok će u pivnici Gajba na šest točionika ponuditi hrvatske craftove: osječke Legionar i Becker's, te zagrebačke Zmajsko, Novu Rundu i Garden.

Prošlogodišnji prvi „Kleines Oktoberfest“ posjetilo je oko 2500 Osječana, a popijeno je preko 3000 litara piva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po uzoru na istoimeno događanje, koje se u Münchenu održava od 1810., i osječki će festival posjetiteljima, osim piva, ponuditi njemačke (ali i slavonske) gastro specijalitete koji se najbolje sljubljuju s pivom: bijele pivske kobasice, slavonske kobasice, koljenicu s kiselim kupusom, pivska peciva, rebarca i pečenu piletinu, a za ljubitelje slatkog i palačinke.

I ove će godine partner festivala biti Njemačka zajednica - Zemaljska udruga podunavskih Švaba u Hrvatskoj. Tako će u sklopu programa nastupiti Komorni zbor Njemačke zajednice „Alte Kameraden“ s tradicionalnim njemačkim skladbama, Vokalno instrumentalni sastav „M.G.M“ koji izvodi njemačke šlagere te autohtona švapska limena glazba iz okolice Pečuha, obzirom da tamo djeluju brojna kulturno-umjetnička društva njemačke manjine.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!