Kultura / Izložbe

U osječkom HNK zasjala ljepota lažnoga sjaja

U osječkom HNK zasjala ljepota lažnoga sjaja

U organizaciji Muzeja policije i Policijske uprave osječko-baranjske jučer je u foajeu HNK Osijek svečano otvorena izložba o krivotvorinama umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“.

Krivotvorine umjetnina zasigurno su jedna od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini oko sedamdesetak krivotvorina, većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura. Najviše je krivotvorina radova hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Marsada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj te skulpture Dušana Đamonje i Vojina Bakića. Od stranih autora prikazane su krivotvorine Salvadora Dalija i Paula A. Renoira. Postavljanjem ove izložbe želi se ponajprije upozoriti građane na beskrupuloznost crnoga tržišta koje zbog zarade ne preže od prijevara neupućenih kupaca.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je zahvalio Policiji na postavljanju izložbe u Osijeku te osvješćivanju građana na nužan oprez pri kupnji skupocjenih umjetnina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba će trajati sve do 30. studenoga, a za građane će biti otvorena svakodnevno od 12 do 20 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

izlozba1

izlozba1

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!